Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Cezari si politică

Imi aduc aminte că, acum ceva vreme eram captivat de jocul  Caesar III. Scopul lui era simplu. Erai guvernatorul unui oraș din Roma antică și trebuia să atingi anumite obiective legate de prosperitate, cultură, siguranța,etc. ca sa poți avansa. M-a captivat  de la primele nivele și mereu a fost o provocare să țin orașul în anumite standarde pentru a putea avansa. Prosperitatea era mereu o adevarată problemă. Ba erau taxele prea mari,ba era șomajul prea mare, ba nu aveam destulă hrană, ba educația si sănătatea erau inadecvate, ba erau alte probleme. Și aparea eterna problemă, pentru că trebuia să susții prosperitatea astfel totul  cedea si orasul tau incepea sa se golească, și rămânea în el doar plebea care nu avea unde să se ducă și totul ajungea în colaps și pierdeai. 

Mi am adus aminte, așa în treacăt de jocul care m-a intrigat o bună perioadă de timp, privind la situația actuală din țară. Pentru că analogia e simplă, dacă vă uitați în jur, prosperitatea acestei țări este o glumă. O glumă proastă, chiar aș preciza.Totul este la pământ și trecând peste toate statisticile si prognozele de pe hârtie, una mai fabulistă decât cealaltă, nivelul de trai și prosperitatea se vede in stradă si în propriul buzunar. Și mulți dintre noi pot afirma că nu este mai bine, chiar contrariul. Aici se vede cel mai bine realitatea. Și este o realitate cruntă pe care clasica politică tot o evită și o masluiește după bunul plac, sperând că poate nu ne prindem.

Dar nu realizează că scripticul cu fapticul nu vor fi egale niciodată și cum aminteam de joc, rezultatul va fi același, lumea va începe să plece. Cei care s-au săturat de conducerea paguboasă, cei ce vor un viitor mai bun, cei ce simplu vor un trai mai bun. Și astfel va rămâne o țară pe butuci, în care plebea se va chinui să supraviețuiască în orice mod posibil. Dar nu-i nimic, vom avea lideri minunați care au văzut un viitor luminos și au prezis că vom avea lapte și miere pe țeava de apă caldă. Adevarați Cezari care vor trăi în lux în timp ce populația se scaldă în mocirlă. 

Totuși pe zi ce trece, râmân perplex de cât de rupți de realitate  sunt politicienii și cum nu vor să o accepte în goana lor nebună și idioată după putere și îndreapta țara spre colaps. Nu realizeaza că minciunile nu vor mai ține mult și nota de plată va veni.Într-un fel s-au altul.

Așa că domnilor politicieini mai lucrați un pic la nivelul prosperității că totul se duce în jos și în curând, Cezarul nu va avea din ce sa primeasca ce-i al lui.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter