Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Presa ar trebui să știe când să se oprească...

Prin anii 2006, 2007 când  începeam să-mi încerc talentul în scris pe acest blog, totodată am început să fac o pasiune pentru jurnalism și presă. La acea vreme, recunosc că aveam tot felul de idealuri și idei în cap, priveam jurnalistul ca pe o persoană capibilă să făcă diferența prin ideile și opiniile sale. la acea vreme credeam că ”Stiloul e mai puternic decât sabia”, iar cuvintele cuiva puteau face un impact.

Însă odată cu trecerea timpului, încet dar sigur, m-am trezit la realitate. Presa autohtonă este un loc lipsit de idealuri și principii în care contează cine și ce, culoare politică are și prostituarea pentru cel care oferă mai mult. Realitatea la care m-am trezit  este sumbră și mi-a dat peste bot cu toate idealurile și visurile din cap.

De aceea zic că, presa ar trebui să  știe când să se oprească și să-și facă datoria cum trebuie. De ce zic asta? Pentru că presa românească de astăzi este o adevărată cocină care nu dă semne că s-ar curăța cât de curând.

De ce s-a ajuns în situația aceasta? Contează mai mult senzaționalul, bălăcăreala și spălatul de cadavre decât  ideile inteligente și opinile corecte și adevărate? Trebuie să întindem un subiect la nesfârșit,  doar de dragul de a scoate cât mai multe articole din el, chiar dacă nu vor avea nici o formă și vor fi doar de umplutură? Contează atât de mult banul încât să abandonezi imparțialitatea și obiectivitatea? Acesta e nivelul presei românești? Am ajuns în asemenea hal încât trebuie să fabricăm știri ?

Iar pe lângă  toate aceste rahaturi, realitatea este și mai sumbră. Mulți jurnaliști nu știu să scrie un articol decent și corect, nu sunt bine documentați și scriu pe lângă subiect, tot mai mulți stau prost cu gramatica, nu realizează că limba engleză nu se traduce mot-a-mot și  mulți ajung să fie niște simplii mercenari care scriu pentru cel care oferă cel mai mult. Este un adevăr trist, dar acesta este adevărul. Jurnaliștii de azi ar trebui să învețe, atât cei noi,cât și cei vechi, cum să fie profesioniști și obiectivi și să curețe cocina numită ”Presa românească”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter