Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Megalomania in direct

De obicei prefer să evit să scriu despre haznaua politică din România și creaturile care colcăie în ea. Însă din pură întâmplare, sâmbătă, în timp ce faceam turul canalelor de televiziune am nimerit pe postul de televiziune zerO-TV, unde Dan Diaconescu, autointitulat încă de sâptămâna trecută „viitorul președinte al țării”, ținea primul congres al Partidului Poporului. Pur și simplu, am rămas fără cuvinte și timp de 10 minute, cât am rezistat, am privit stuperfiat la ce aberații și ce inepții poate debita o persoană.

Logica m-a făcut să mă întreb: Oare omul acesta ori fumează ceva, ori  trage pe nas vapori de clei sau prenandez? Altfel nu-mi explic cum poată să scoată toate tâmpeniile alea cu o față senină. Și încă o dată, aceeași logică m-a făcut să mă întreb, ce naiba caută un asemenea specimen la televizor și mai important, în politica țării în loc să fie ținut într-un ospiciu pentru  boli psihice. În orice civilizație normală aberațiile acestui personaj erau tratate ca a tare, privite cu un zâmbet schițat ușor pe față și individul era lăsat să debiteze la lună sau la cine era destul de dus să asculte cât voia și în caz de alegeri scotea la vot sau în sondaje un maxim, 1 %.

Și la noi ar fi fost toată treaba aceasta hilară, dacă nu ar fi atât de multă lume care ar crede în aberațiile acestui Don Quijote de la România. Situația nu mai pare chiar așa de ok. Mă sperie un pic gândul că acest tip de personaj ar putea crește și mai mult în popularitate, dar totodată realizez că acest lucru  este foarte posbil într-o țară în care 60-70 % din populație este analfabetă și incultă  iar voturile se pot cumpăra cu ușurință pe bază de promisiuni și visuri  asezonate cu un kilogram de făină sau ulei. Ar trebui să ne pregătim pentru ce-i mai rău.

1 comentarii:

Berila Andrei spunea...

In fond asta inteleg prin democratie, manipularea celor multi, sufocare pentru cei putini. Avem votul universal cumparat cu o punga de faina care sa ne asigure caderea ca natie.

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter