Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

PCR iese din umbră.

Partidul Alianţa Socialistă informează că va organiza pe 3 iulie un congres extraordinar pentru a-şi schimba numele în Partidul Comunist Român, socialiştii considerând că este timpul ca în fruntea României "să ajungă oamenii cinstiţi, devotaţi ideilor nobile de propăşire materială şi spirituală" de aici

Nu prea îmi place să scriu despre politică, deoarece consider politica românească o imensă hazna în care se scaldă tot felul de specimene nevertrebrate. Dar știrea aceasta mi-a atras atenția. Și nu știu de ce, dar îmi dă fiori. Pentru că, lumea uită prea repede prin ce a trecut și ce a îndurat atâția ani. Iar treburile astea prind la populație, întotdeauna în situații de crize financiare și sociale, istoria e plină de astfel de exemple. Scuzați-mi pesimismul, dar pentru mine nu va fi o surpriză, ca la alegerile următoare să prindă rădăcini prin parlament. 

Chiar dacă nu sunt în măsură să vorbesc despre comunism și despre regimul de atunci, totuși o fac pentru că nu vreau să prind vremurile acelea. Am avut și eu partea mea de comunism, cu toate că nu știam pe ce lume mă aflu atunci. Mai rețin câteva am amintiri de la cozi, de la rații, de la tăiatul căldurii și a curentului. Cele mai recente amintiri, ar fi cele de la revoluție, când priveam de la geamul blocului cu trec tancurile armatei și atunci nu înțelegem de ce erau ai mei atât de speriați și agitați. Nu știu ce ne rezervă viitorul, dar oare nu ne-am săturat de ciclitatea asta istorică?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter