Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Secte, Dumnezei și alt bull-shit modern.

Mi-am adus aminte de o însemnare mai veche. Și voiam să scriu ceva, despre toate cultele și sectele religioase care văd că prind rădăcini pe aceste meleaguri și cât de perseverenți și înverșunați sunt pentru cauza lor.

Îi știți și voi, că probabil nu o dată ați avut de-a face cu ei. Tot timpul persoane tinere, îmbracați și frezați care îți bat la ușă, nu ca să-ți prezinte cine știe ce periuță de dinți minune sau vreun set de cuțite, pe care dacă le cumperi, primești o solniță cadou, ci ca să-ți arate care este adevărata cale a Domnului și cât de damnată e lumea în care trăim și că nu mai avem scăpare. Apocalipsa vine, pocăiți-vă! Pe bune ? Și când realizezi cine sunt și ce vor de fapt, le închizi ușa în nas. Sau dacă nu-ți vin la ușă, îți lasă maculatură, prin cutii sau la ușă sau mai enervant, ajung te abordeze pe stradă.

Într-o țară preponderent creștin-ortodoxă, în care suntem îndoctrinați de mici despre cum stau lucrurile cu Dumnezeu și lumea în care trăim, își mai au rostul glume din astea, fie că sunt ei, Martorii lui Iehova, Fii luminii, Penticostalii, Adventiștii sau alți amețiți, nu fac nimic în plus decât să spele creiere și să se folosească de oameni.

Ce mă suprinde pe mine, este faptul că tot mai mulți tembeli ajung să creadă în asemenea lucruri idioate, iar ce consider și mai surprinzător este faptul că renunți la o religie care îți spune un lucru pentru alta care îți servește aceeași doză de îndoctrinare, dar sub altă formă și sub altă aromă. Sau până la urmă, este doar o chestie de fond și lumea schimbă religia, ca o cămașă veche, demodată și ruptă în coate pentru una nouă, lucioasă, doar pentru că arată mai bine.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Asta buna precizare !

Oamenii renunta usor la propria religie sau credinta pentru ca nici nu se bazeaza pe un fundament sau pe o reala credinta. E doar un status pe facebook, hi5 sau in cv sau cine stie ce acte. Atat. Ca am vazut si in jurul meu cum privesc oamenii credinta. Sau cum nu o vad, de fapt.

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter