Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

13 Februarie.... Sâmbătă
Ziua dragostei se apropie. Iar, dacă tot am început să importăm sărbatori comerciale, că până la urmă nu-ți trebuie o zi anume din an pentru a-ți demonstra dragostea și afecțiunea, față de aleasa sau alesul, să vorbim un pic de pe margine, despre femei și dragoste.

Ce pot spune despre femei ?... Multe lucruri. Eu, personal nu mă laud cu liste de cuceriri și relații, dar pot spune că am cunoscut destule femei cât să pot să-mi creez o părere. În lumea mea,( fac aici o mică paranteză și explic că fiecare trăiește în lumea lui, o lume creată pe principiile, concepțiile și valoriile personale, plus doza de instabilitate psihică, mai mult sau mai puțin, după caz.) există două tipuri de femei: femei adevărate și pseudo-femei, sau cum ar spune un prieten, tentative de femei.

Afirm acestea pentru, că în lumea mea cum spuneam mai devreme, o femeie adevărată este femeia care știe și este hotărâtă, știe ce vrea de la propria persoană și ce vrea de la viață. Știe să se pună în valoare și cu bun gust și să fie feminină, indiferent de situație,că este o seară la operă sau că urmărim un film pe canapea. Știe să ne accepte, micile răutăți și micile porniri misogine și știe să fie alături de noi, atunci când suntem proști,neștiutori, penbili, beți și sparți în două. pentru că și noi suntem alături de ele atunci când stau 3 ore să cumpere o pereche de blugi , când ne spun că întârzie 15 minute care se transformă în 60, suntem alături să le explicăm, că ce se petrece sub capota unei mașini nu este magie și există un scop exact, ca 20 de oameni să alerge după o singură minge și multe altele, dar cel mai important suntem alături de ele în acele perioade precise din lună. Și ca notă de final, o femeie știe exact cât trebuie să intervină și să implice în viața și treburile noastre, fără să ne simțim că pierdem puterea, cu toate că ea deține controlul asupra noastră.

Restul le cataloghez la tentative de femei și chiar nu merită acum să dau exemplificări. Și să continuăm... Să vorbim acum despre dragoste sau iubire cum vreți să spuneți. Știți vorba aceea „Dacă n-ai avut niciodată inima frântă, nu ai iubit deloc”. Este cât se poate de adevărată. Cum definesc eu iubirea... sincer nu știu, probabil, dacă ar fi să o definesc ștințific aș avea mai multe argumente, dar așa e foarte greu să o argumentare exactă. Fiecare iubește într-un anume fel și la o anumită intesitate.

Sincer, cred că iubești atunci când persoana în cauză este primul gând atunci când te trezești și ultimul atunci când adormi. Este starea de agitație și tumult psihologic când încerci să faci totul, să fie perfect pentru ea. Este starea de euforie pe care ți-o dă, atunci când sunteți împreună și uiți de toate vrutele și nevrutele și viața este mai frumoasă. Este personalitatea care-ți lipsea și care te completează. Este femeia. Este felul ei de a fi o femeie adevărată care te face să te simți bărbat.

Așa de încheiere, zic, că o zi din an este insignifiată dacă în restul de 364 sau 365, în anii bisecți, nu-i demonstrezi că o iubești. Iubirea nu stă neapărat în fapte și în lucruri importante, iubirea se găsește și în lucrurile mici și minore. Trebuie doar să știi să le pui în valoare.

Iubesc femeia și o respect.... Se știe....

2 comentarii:

Anonim spunea...

mitocan sau misogin? aş iubi femei, da' n-am. Mda, io sunt ăla cu "tentativele de femei", accesorii, recuzite sau cum îţi mai vine la gură atunci când nodu' din gât e atât de mare încât îţi vine să verşi.
Dincolo de mediocritatea misoginului, n-am cum să nu spun că iubesc femeia care e femeie. Aş da orice să fie femeie atunci când nu e... să mă ia pe piept.

Mircea Popescu spunea...

Pai atunci, nu dispera, ti-i gasi tu.

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter