Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Taxă de pod, banii unde ajung?

De la 3 august, mai exact de luni, traversarea podului Feteşti-Cernavodă va fi taxată. Acum se va găsi utilitate pentru gheretele care străjuiesc capătul autostrăzii, dinspre Cernavodă. Taxa, nu e cine ştie ce dacă stăm si calculăm exact, 10 lei pentru un autoturism (reprezintă maxim 2 beri pe litoral sau un pachet de ţigări). Mai scump, ar fi pentru camioanele care transportă peste 12 tone, 68 de lei. Care la o adică este insinginfiat pentru cineva care transportă 12 sau peste 12 tone de marfă.

Totuşi treaba este alta, lucru care se obsevă din prima. Faptul că la câte vehicule tranzitează podul şi zona zilnic, şapte zile pe săptămână, 52 de săptâmâni pe an, se strâng nişte bani frumoşi  şi nu mai punem la socoteală sezonul estival. Bani care de fapt şi de drept, ajung la administraţia drumurilor( mai exact, la Comisia Natională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România), bani cu care trebuie să întreţină şi reabiliteze drumuri, soşele, poduri. Că așa este normal.

Acum, am și eu curiozitatea mea. Oare chiar va reabilita,cineva, drumuri şi poduri din aceşti bani sau rămânem la situaţia actuală? Vom vedea felul în care se vor încasa şi cheltui aceşti bani? Va fi pe undeva transparență? Măcar să vedem şi noi ceva, că de furat sigur o să fure, sunt convins, dar măcar să lase și ei ceva în urmă. Un drum nou, o autostradă terminată în 2 ani nu în 10, un pod reabilitat, ceva, orice. Şi atunci e altfel, având baza această infrastructură lumea mai trece cu vederea, vilele construite şi maşinile luate din bani publici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter