Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

A chance...

O simplă şanşă. Dacă ai avea o acum simplă şi singură şansă, de a schimba trecutul, ce-ai face? Dacă ai avea această putere, ai schimba ceva?

Şi aici nu vorbesc de faptul, să faci ceva ca să schimbi istoria ori să te întorci în timp, să-i omori pe Hitler şi pe Stalin sau să cumperi acţiuni la Apple sau Microsoft sau să ajungi înainte lui Columb în America ori să găseşti aurul Aztecilor. De treburile astea, vorbim altă dată, acum vorbesc doar, de simpla idee, că dacă ai avea o singură şanşă de a schimba ceva în viaţa ta, ai face acest lucru? Ai schimba ceva?

Mulţi cred, că ar face-o fără să se gândească prea mult. Ar acţiona impulsiv, cu siguranţă. Pentru că, fiecare dintre noi are regrete şi lucruri, de care ne învinovăţim şi suferim de pe urma lor. Toţi am făcut alegeri proaste şi am luat decizii care au durut şi au dus la suferinţă. Lucruri pe care le-am schimba, dacă am mai avea ocazia. Dar aici treaba nu este chiar aşa de simplă, la prima vedere. Aceste lucruri trebuie analizate în profunzime. Chiar merită, să ai speranţa, că vei schimba ceva sau trebuie doar, să laşi lucrurile în pace?

Hazardul universal este inevitabil. Viaţa, în esenţa ei este guvernată de hazard. Destin nu există, nimic nu este predestinat, există doar alegerea şi felul cum, tu o foloseşti. Poate acel lucru mărunt pe care tu l-ai schimba poate să devină, ceva mai bun sau la fel de bine, ceva şi mai rău. Atunci ce-ai face? Şansa ţi-ai irosit-o, ultima dorinţă din lampa duhului s-a dus. Ajungi din nou în coşmarul regretelor şi vinei.

De aceea eu zic, că trecutul trebuie lăsat în pace.Trebuie să învăţăm să trăim fără regrete, să învăţăm din experienţa deciziilor noastre bune sau rele. Viaţa este prea scurtă ca să o mai complici cu regrete şi să trăieşti în trecut. Este un joc de ruletă rusească, în care tu iei decizia de a roti mai mult sau mai puţin butoiaşul. Trecutul trebuie să rămână trecut, dar totodată să învăţăm din el.

Acţiunile tale te-au adus în prezent, bune sau rele, ele ţi-au modelat calea până acum. Crezi că dacă te-ai întoarce şi ai schimba ceva, ar mai rămâne aceeaşi cale pe care o urmezi? De aceea trebuie să privim înainte şi să învâţăm din experienţa trecutului. Şi acum spune-mi, ai mai schimba ceva, dacă ai avea acestă şanşă?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter