Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

We march onward

Se pare că manifestanţii nu s-au calmat la Timişoara. Nu le-a ajuns că au plecat cu brăţări, de acolo şi nimeni nu i-a băgat în seamă, acum alţi 'tarzi sau gândit ei bine că la capitală merg lucrurile şi au decis să facă ei un mic marş de protest. Nu destul că avem un oraş înfundat din cauza traficului şi al numărului prea mare de maşini pentru tot oraşul. Nu, un mic marş de protest care nu face nimic benefic, era tot ce ne lipsea.

Mă întreb a devenit cumva tradiţia românului, ca atunci când nu-i convine ceva să iasă în stradă, să blocheze oraşul şi să protesteze. Şi pentru ce, până la urmă, pentru o chestie pe care,unul o consider normală. Taxa de poluare. Şi ce mi se mai apare amuzant la tot circul astă, este ipocrizia oamenilor.Presupun că aştia, sunt tot cei  care fac petiţii, proteste, miting-uri, marşuri şi alte căcaturi de acest gen pentru o „țară verde și ecologică”. Sunt aceiaşi care se plâng, că vor spaţii verzi, parcuri, copaci, aer curat, mai puţin praf. O ipocrizie hilară.

Te înţeleg că vrei o maşină pe care o cumperi la 1000-2000-3000 de euro din afară , veche de j'pe mii de ani, cu un motor care scoate fum mai ceva ca o grenadă fumigenă şi un nivel al noxelor care este trecut de limita normală, atunci plăteşte naibii o simplă taxă. Ce contează că s-a triplat. Vrei rablă ieftină, ai taxă scumpă. Scurt pe doi.

Din banii tăi facem spaţii verzi, plantăm copaci şi petunii, aducem veveriţe şi alte lighioane în parcuri sau îmbunătăţim spitalele, că din cauza fumului emis de eşapamentul unei rable ca a ta, nu au reuşit alții să evită stâlpul. Dar nu, noi facem protest pentru că putem şi vrem. Cum spunea şi Zoso, se face doar atunci când îi arde la buzunar. Nu de altceva. De ce să plătească mai mult, maşiniile lor nu poluează chiar aşa de mult. Şi statul să ne dea, ce naiba doar suntem plătitori de taxe. Ca final îmi aduc aminte de o frază de-a lui Chris Rock, din show'ul Never Scared, "Ipocrizia democraţiei noastre".

1 comentarii:

Ovidiu Bufnilă spunea...

Aşa înţelegem noi să fim oamen-de-acţiune-în-istorie! Iartă-i de data asta pe bieţii de români. La Mulţi Ani!

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter