Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

The law...

Marea operaţiune de ridicare a maşinilor parcate aiurea, ia cu fiecare zi amploare. După ce am văzut angajaţii Poliţiei, cum ridicau cu atâta zel, maşinile din cartierul Drumul Taberei, zilele trecute am asistat la această acţiune şi în cartierul meu, cartierul Militari. Acum stau şi mă întreb cât de justificată este acestă acţiune, din punct de vedere moral? Bun, s-a scos legea, oamenii trebuie să respecte indicatoarele şi locurile de parcare, altfel maşina lor e luată pe sus şi dusă. Dar, statul ca entitate face ceva? Adică, face ceva măcar de ochii lumii sau stă şi o freacă iar, în schimb ridică sus şi tare, litera legii? Mi se pare mie sau toată treaba aceasta e un mare circ. Un circ fără haz.

Adică, tu ca stat ai făcut ceva pentru şoferi? Ai asigurat infrastructura? Ai creat locuri de parcare? Ai eliberat străzile de rable şi gunoaie? Ai lărgit străzile şi benzile? Şi cum nimic din lista de mai sus nu ai realizat, ce pretenţii poţi să ai de la şoferii care nu au altă alternativă. Bucureştiul este pur şi simplu sufocat de oameni şi maşini şi tu, ca putere executivă, binenţeles că te doare în cur.

Sincer, avem locuri de parcare şi nu le folosim? Nu cred. Locurile de parcare care încă nu sunt folosite în Bucureşti, au ajuns tărâm neexeplorat, iar primul care ajunge la el, pune steguleţul şi-l revendică. Am ajuns să ne bătem pe un loc de parcare, mai ceva ca în Vestul Sălbatic. Dar nu-i nimic, Statul întră în acţiune şi ridică maşină după maşină, doar de dragul legii. Doar pentru că poate.

Înţeleg totuși, că mulţi folosesc lipsa parcărilor ca pretext pentru a-şi lăsa maşina unde vor muşchii lor, unde se nimereşte, iar lipsa parcărilor şi nesimţirea sunt pretext pentru mulţi şoferi handicapaţi, cărora pur şi simplu nu le pasă sau sunt prea comozi să parcheze la mai mult de 50-100 de metri de casă, şi lasă maşini parcate ca dracu, care încurcă alţi şoferi care respectă indicatoarele şi n-au nici o treabă. Aici înţeleg să ai tot dreptul să îi ridici maşina şi probabil să prinzi şi propietarul şi să-i lipeşti vreo 2 palme, să se-nveţe minte.

Dar nu generalizezi. Cei care altă alternativă nu au, decât de a parca în locuri interzise, ajung victime colaterale în acest exces de zel legislativ. Dar mai putem spune ceva. Legea este lege şi va fi respectată. Nu-i aşa...

1 comentarii:

Ovidiu Bufnilă spunea...

Sal, Panzer! Bun post. Problema asta ar fi putut fi rezolvată dacă Politicianismul Românesc ar fi avut cumva o viziune asupra Citadinului. Dar nu are. Nu au cum să aibă viziune nişte căpătuiţi şi nişte parveniţi. România este în pericol nu numai ca ideea dar ca şi Proiect Spiritual. Bravo pentru post, mi-a mers la inimă!

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter