Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Fever

Săbatorile de iarnă vin...Sau mai bine spus "febra" sărbătorilor de iarnă se apropie. Eu personal prin sărbători de iarnă, le înțeleg mai mult, ca ceva religios şi simbolic, nu văd un pretext pentru a putea să mănânc şi să beau peste măsură, să cheltui în stânga şi în dreapta, că de... sunt sărbători. Uneori, sunt uşor apatic când vine vorba de sărbătorile de iarnă. Din această cauză mai mult.

Mai ales, în această perioadă când lumea deja începe să vorbească de "febra" sărbătorilor de iarnă. Toţi fac previziuni şi statistici cu privire la câtă lume o să vină să se perinde prin supermarketuri, pieţe, malluri, câţi porci vor fi tăiaţi, că de, e tradiţia, ce oferte mai găseşti pentru Anul nou şi care este mai excentrică.

Febra sărbătorilor sau altfel pusă problema, românul găseşte acum un pretext pentru a consuma şi cheltui. Acum sincer, mai se gândeşte careva la Crăciun, doar ca la o sărbătoare religioasă mai mult simbolică şi că Anul Nou reprezintă un nou început, o simplă trecere dintre ani.

Nu cred. Sărbătorile vin şi noi trebuie să avem masa îndestulată, să avem ce să bem, să cumpărăm cadouri şi să ne gândim în ce locaţie exotică plecăm. De parcă în tot restul anului nu ai avut ocazia să faci cele de mai sus, ai dus lipsă şi acum e liber la destrăbălare. Ca şi cum tot restul anului ai fost ţinut în lanţ şi acum ai reuşit să scapi.

Mă gândesc cu groază, la ce va urma în zilele următoare. Supermarketuri supra aglomerate, străzi pline cu tarabe care se întrec la concursul " Cel mai tare kitch pe 100 de metri, trafic ca la nebuni şi acelaşi subiect media ne va invada pe toate canalele. Febra sărbătorilor. Cum să nu...

Singurele chestii amuzante, vor fi reportajele cu oameni care s-au călcat în picioare sau care au stat ore în şir la coadă, pentru un cozonac şi două kilograme de carne. Reportajele despre toţi handicapaţii care vor ajunge a doua zi de Crăciun la spital, din cauză consumului excesiv şi suita de accidente rutiere, certuri, bătăi, pari luaţi în frunte sau pe spinare, arsuri, orbiri şi alte probleme pirotehnice care vin de obicei la pe la sfârşitul lunii.

Măcăr să vedem şi noi care au fost efectele "febrei".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter