Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Blogger favicon made easy

Dacă tot am scris despre înlocuirea faviconului default de la Blogger, să scriu câteva cuvinte şi despre favicon şi afişarea lui. Un prieten mi-a atras atenţia, că poate nu toţi ştiu ce este un favicon şi are dreptate. Eu plecam de la premiza că dacă ai contact cu internetul, cu bloggingul, ar trebui să ştii, ce însemnă un favicon. Dar nimeni nu se naşte învăţat, acesta este adevărul, astfel să vorbesc un pic despre favicon. Definiţia detaliată o găsiţi aici, iar definiţia rezumată ar fi aceasta: Faviconul e iconiţa ce identifică un site, un fel de a personaliza şi a individualiza un site sau un blog. O găsiţi în stânga adresei din adress-bar'ul browse'urlui vostru. Acum să scriu câteva rânduri cu privire la schimbarea faviconului pe platforma Blogger. Dacă observaţi, în browser, că blogger-ul are faviconul default ,acel B în cadran protocaliu.

Pentru a schimba, trebuie să creaţi 2 linii de cod simple şi urmați câţiva paşi simpli:
1. Folosiţi o imagine care vă identifică site'ul sau vă identifică personalitatea, sau pur şi simplu o imagine care vă place. Poate să fie jpeg sau bmp, la diferite rezoluţii.
2. Acum folosiţi un soft de editare a imaginii, eu unul folosesc Acdsee pentru a o redimensiona la valorile de 16x16 pixeli sau poate avea valori de 32x32, cum doriţi.
3. Folosiţi un serviciu online de găzduire a imaginiilor, pe care îl doriţi, eu unul folosesc Photobucket, care mi se pare un serviciu fiabil şi ok. Uploadaţi imaginea nou redimensionată.
4. Pentru ca blogger să vă vadă imaginea creată ca favicon aveţi nevoie de următoarele linii de cod:
<link href='adresa imaginii voastre' rel='shortcut icon'/>
<link href='adresa imaginii voastre' rel='icon'/>
5. Şi acum urmaţi instrucţiunile de la postul anterior de a poziţiona cele 2 linii de cod.

Şi gata blogul vostru este personalizat printr-un favicon. Metoda nu ştiu dacă merge pe platforma wordpress, dar ştiu că pe blogger e funcţională.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter