Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Un joc de şah


Aţi observat prin oraşul nostru şi nu numai, şahiştii şi tablagii pensionari, cei pe care îi găseşti prin puţinele parcuri care au mai rămas din capitală sau în faţa blocurilor, concetraţi la tabla şi piesele de joc. Fiecare din cei care locuiesc în acest oraş, cunosc cel puţin un loc un senorii societăţii noastre se adună pentru o partidă de şah, dame sau table. Zilele trecute în drum spre casă, treceam pe lângă doi pensionari care erau concetraţi la o partidă de şah şi cei din jur la fel de concentraţi, aşeptând următoarea mişcare.

Lucrul acesta m-a cam pus pe gânduri. Oare cum vom fi în noi, când vom ajunge de vârsta lor? Vom mai sta să jucăm şah cu aceaşi fascinaţie ca atunci când am jucat prima dată sau vremurile se vor schimba? Despre generaţia mea şi generaţia ce vine după mine, presupun că încă vom mai găsi interesul pentru aşa ceva. Toţi am avut interseul pentru aşa ceva de mici, altceva nu exista, cablul la televizor încă era ceva rar la fel ca şi calculatorul, aşa că mulţi găseam alternativa aceasta pentru a ne petrece timpul. Şi până la urmă şahul a fost întodeauna un joc în care îţi dovedeai abilităţile mentale, tot timpul trebuia să te gândeşti la strategii, să anticipezi mişcare adversarului, să fii cu două mişcări înaintea lui.

Despre generaţia de acum, nu prea am cuvinte, majoritatea nu cred că mai au interes şi plăcere pentru aşa ceva, la fel cum nu mai au pentru multe lucruri pe care noi ca copii ne fascinau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter