Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

The freedom fighter

După de ce ruşii au venit şi le-au arătat unor desculţi, cum stă treaba cu forţa militară şi acum încet-încet se întorc acasă, dar fără grabă, s-au găsit alţii, ca după modelul Kosovo să aibă independenţa lor. Două provincii, care nu reprezintă mai mult de 2 palme de pământ, dar cu o importanţă strategică semnificativă, au pus botul la vrăjelilele SUA şi NATO, și vor acum să iasă de sub protectoratul rusesc. Pentru ei, consider nu însemnă nimic, ce mi-e o independenţă, ce mi-e un control rus, tot aia e. Aia tot în spatele tău o să fie, numai că acum văzând că asculţi de noii tăi stăpâni, şi faci agitaţie o să vină să-ţi bage un robinet în dinţi, ca să te calmeze la fel cum au făcut în Georgia. Şi cum este de aşteptat, ca în cazul Georgiei, noii stăpâni vestici o să stea să privească de pe margine. Gazul trebuie să curgă.

Ce nu înţeleg eu acum. De ce încercăm noi să părem cocoşi? De ce preşedintele nostru drag şi iubit, vorba vine, s-a apucat el să facă pe jmecherul balcanilor şi să se bage aiurea în treburile alea? Adică aia e problema lor, şi ruşii au rezolvat-o cum ştiu ei mai bine, cu Kalash-ul şi tancurile. Şi presimit că ori va face la fel şi mai departe. Pentru ce? Nu avem destul problemele noastre, ne mai trebuie şi alte probleme faţă de care nu putem face nimic, doar să dăm aiurea din gură şi să criticăm în stânga şi dreapta, fără să avem pe ce să ne bazăm. Ruşii nu sunt proşti, nici unii pe care să-i luăm în glumă, să nu uităm acest aspect, că dacă se supără, ne arătă ei cum este să primim o lovitură fie militară, fie energetică.

Totuşi acest turneu fulger, prin țări care s-ar pune în faţa Rusiei cu pietre şi bâte, nu face decât să ne arate acum în prag de alegeri, un preşedinte care se zbate pe plan extern, să apară ca un luptător pentru libertate, un Ghandi din Carpaţi. Până la urmă tot o să le dăm dreptate ruşilor ca şi restul Europei, dacă mai vrem să avem gaz şi petrol. Vorbăria asta inutilă nu duce nicăieri, Băsescu până la urmă, ca şi ţara noastră în contextul internaţional, e un mic copil care se crede mare şi încearcă în neştiinţa  să imite faptele adulţilor.

În altă ordine de idei, azi dacă nu v-aţi dat seama e 23 August, o zi cu însemnătate pentru cine crede, eu zic că a fost o zi neagră pentru România,  iar pentru cei care cred că a fost o zi importantă să facă o faptă bună şi să iasă împreună cu tatuca Ilici, la o savarină cu cianură, să vă bucurați și voi, de ziua românilor.

1 comentarii:

Octav spunea...

invitatie la petrecere cu benzi desenate: http://smokingcoolcat.blogspot.com/2008/08/smoking-cool-cats-party.html

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter