Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Post politic

Politica românească este un circ, o adunătură completă de hoţi, foşti comunişti sau alţi mici acoliţi care vor o parte din putere. Pentru a controla masele, acest circ politic, amplificat pe fondul alegerilor nu mai este o problemă. Circul este, problema care se pune este că, nu prea mai e pâine... Sincer, de când am început să realizez cum stă treaba cu viaţa de zi cu zi, maturizare and stuff, un lucru am observat care rămâne la aceleaşi constate, circul politic din perioada alegerilor. Şi anul acesta nu face excepţie de la regula anilor trecuţi, aceleaşi tâmpenii: promisiuni noi sau promisiuni mai vechi în alt ambalaj. Lumea s-a scârbit şi acesta este adevărul, fără pâine circul nu prea mai are efect. Sau are efect pentru acei care se bucură, la 2 sticle de ulei şi un carton de ouă, sau un mic cu o sticlă de bere, oferită de iluştrii pretendenţi la conducere. Eu unul sunt scârbit, votarea a ajuns mai mult o povară, o corvoadă decât un drept. Când vine vorba de votare, parcă ai vorbi de ararea, unui hectar de pământ și ai doar o greblă.

Şi cum zicea Zoso, lumea scârbită nu mai face diferenţa. Pentru ei votarea a ajuns un joc de ruletă. Unde pică ştampila acolo votează. Nu contează, că poate cineva va face diferenţa, că poate va fi ceva mai bine, nu noi am ajuns alegem răul cel mai mic. Decizia ta contează. Este un drept exercitează-l cum trebuie. Trebuie să iei o decizie care te afectează de acum  înainte 4 ani, nu  este ca și cum ai alege între Cola şi Fanta. Dar pentru mulţi acest lucru nu reprezintă o premiză logică. Votăm ca să ce, că n-avem altundeva să mergem?

Dar degeaba scriu eu aceste rânduri, la fel cum au scris şi alţii, şi probabil vor mai scrie alţii de acum înainte, politica din ţara noastră este o comedie proastă. Este adevărat, genul acela de parodie cu glume forţate la care zâmbeşti doar de chestie. Dar totuşi parcă,  trebuie să iei o decizie importantă. Ignoranţa, nu este o soluţie  pentru că nu schimbă nimic. Dacă înţelegeţi ceva din aceste rânduri ne vedem la vot, pregăţiţi să facem ceva.

Şi ca final, tot veni vorba de alegeri, la americani dacă ar câştiga Barrack Obama, cum ar fi ca un negru să stea la Casa Albă?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter