Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Cojones sau aroganță aiurea

Uite, încă o chestie prin care eu nu înţeleg, şoferii români. De ce toţi întotdeauna se cred mai tari şi mai şmecheri decât sunt? De unde aroganța asta la volan?

Un exemplu: La intersecţia cu sens giratoriu de la Cora Lujerului, unul cu un Matiz, Spark sau ceva de genul  conservă, căci alea nu le poţi numi maşini, dar în fine, intră în giratoriu şi vrea să intre la Cora. Dinspre Plaza venea un tir cu trailer şi vrea să intre şi el spre Cora, numai că e cu puţin mai in faţă decât conservarul. Ală văzând că se bagă în faţa lui, claxoane, flashuri, mame şi taţi şi alte chestii care vin la pachet. Tirul îl lasă, chiar dacă pornise înainte lui, doar prin simplul fapt că conservarul avea prioritate. Şi ală trece şi  în loc să se comporte civilizat și normal și să-și vadă de drumul lui mai departe, ce face dobitocul? Se pune în faţa tirului şi pune frână brusc, apoi pleacă. Păcat că avea tirul viteză mică că poate vedeam şi eu un candidat la premiile Darwin.

În momentul acela m-am gândit, oare cât de prost trebuie să fii să faci o astfel de treabă. Cât te tare te crezi în conserva ta, încât să faci nazuri și figuri la o bucată de metal de 10 tone. Şi până la urmă chiar dacă aveai prioritate, preventiv era să-l laşi pe ală, să treacă că este mai uşor să frânezi o conservă de metal ca ta decât monstrul ală de 10 tone. Dar se pare, că unii oameni se cred mai importanţi decât legile fizicii şi încearcă să le sfideze. De data aceasta, a avut noroc. Data viitoare, poate nu mai are aşa noroc sau dă peste vreun şofer de tir turbat, de vin băieţii de la Rutieră şi-l curăță cu racleta de pe asfalt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter