Panzer's Blog

Just the usual nobody... and sometimes a blogger...

Iarna repriza a doua

A trecut Crăciunul şi Anul Nou, fără  pic de zăpadă. Noroc că avem acum să ne săturăm, o ninsoare ca cea de afară, nu cred că am mai văzut în Bucureşti de câţiva ani buni. Nici nu mă mai gândesc că, iar o să auzim „ne-a luat iarna, prin surprindere”, „nu eram pregătiţi”, „utilajele nu fac faţă” de parcă nu se ştia că va înceape să ningă, nu se ştia că se întâmplă aceeaşi poveste de câţiva ani încoace, dar de ce să avem noi utilaje de dezăpezit şi să fim pregătiţi pentru ceva care poate nu vine, sau durează doar câteva zile, când banii aceia stau mai bine în buzunare sau în vile.

Mă gândesc acum la toţi cei care vor rămâne înzăpeziţi şi neajutoraţi şi parcă îi aud „nu vine nimeni să ne ajute, nu ne aşteptam, nu credeam că va fi aşa de grav, autorităţile nu fac nimic”. Dar tu ce faci, când vezi zăpada că a trecut de glezene?  Nu crezi că e timpul să pui mâna pe lopată şi să nu mai aştepţi, să pice ajutor din cer. Fă-ţi singur poteca, dă-ţi singur zăpada de pe casă, ajută tu autorităţile.

Sau cei care vor să plece la drum, avertizările meteo şi faptul că suntem în luna ianuarie, ar trebui să contribuie la luarea unei decizii corecte ca tu să nu rămâi blocat, îngheţat ca prostul neechipat, nepregătit și să zici „nu credeam că va fi aşa de rău”.

Dar destul cu astea să ne bucurăm de iarnă, să ne bucurăm de frig şi de zăpada care acoperă cicatricile şi rănile acestui oraş ca un pansament alb. Totul este ascuns sub covorul de zăpadă albă. La ora aceasta încă ninge, şi nu par semne că se va opri, iarna a venit în sfârşit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stuff

 Online Users

Web Analytics Made Easy - StatCounter